Keuken renoveren of vernieuwen?

Mijn keuken renoveren? Wat zijn de mogelijkheden?

In plaats van het vernieuwen van de complete keuken wordt ook vaak gekozen voor het renoveren van de bestaande keuken. Het is in de eerste plaats van belang om te beslissen of u de keuken gaat renoveren of dat het vervangen van de keuken een betere optie is. Om tot een juiste keuze te komen, zult u een aantal punten moeten overwegen.

Bij keukenrenovatie onderscheiden we verschillende mogelijkheden:

Het vervangen van de fronten (keukendeurtjes)
Het vervangen van het keukenwerkblad
Het vervangen van inbouwapparatuur
Of een combinatie van deze mogelijkheden

Samengevat

Beoordeel zelf de status van uw keuken of laat dit doen door een vakkundige keukenadviseur. Probeer een objectieve partij te vinden, bijvoorbeeld een keukenzaak of montagebedrijf die zowel nieuwe keukens levert maar ook keukens renoveert. Bij keukenzaken waar niet wordt gerenoveerd zal altijd het advies voor totale vervanging worden gegeven, terwijl dat lang niet altijd de beste en voordeligste keuze hoeft te zijn.

Is uw huidige keuken nog in een goede conditie en is de levensduur minimaal nog 10 jaar, dan zijn vervanging van fronten (deurtjes) en het werkblad een prima optie. Hebben uw keukenkasten al enkele technische en mechanische mankementen, laat dan een expert u adviseren of het verstandig is om de keuken te renoveren.

Als u een negatief advies krijgt neem dan de beslissing om de gehele keuken te vervangen of om een geheel nieuwe aankoop van de keuken uit te stellen en eventueel alleen de ergste mankementen te laten herstellen of vervangen.

MHK KeukenExpert

Mocht u advies willen over wat voor u de beste mogelijkheden zijn, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en gratis advies. Als MHK KeukenExpert leveren we veel keukens uit in o.a. Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Almelo, Denekamp, Ootmarsum, Losser.

Inspiratie
Lees ook...
Verbouwing
tips

Verbouwing
tips

Met de hulp van ons professionele team van ontwerpers en aannemers kan iedereen het uiterlijk van hun huis of kantoor verbeteren!