Wat is het ideale keukenwerkblad?

Welk keuken werkblad past het beste bij mij?

De keuze voor een keuken werkblad is heel belangrijk. Om een juiste keuze te maken is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van alle eigenschappen.

Wat is het ideale keukenwerkblad?

Wanneer u van plan bent om een nieuwe keuken te kopen of uw huidige keuken te renoveren, dan zult u waarschijnlijk een keuze moeten maken welk keukenblad uw voorkeur heeft. Het aanbod is de laatste 10 jaar ontzettend vergroot.

In grote lijnen kunnen we werkbladen onderscheiden in kunststof (hout met een kunststof toplaag) en stenen werkbladen. In deze blog zal ik in gaan op de meest voorkomende werkbladen.

HPL – Werkbladen

Veelal houten werkbladen (plaatmateriaal) voorzien van een HPL kunststof toplaag, ook wel top laminaat genoemd. Past bij iedereen keuken stijl, is voordelig in aanschaf, heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Belangrijkste aankoop argument: voordelig in aanschaf.

Topcore / Volkern werkbladen

Dit blad wordt gemaakt op basis van volkern materiaal. Volkern is gelaagd kraftpapier doordrengt met fenolhars. Dit materiaal is zeer hard en stoot vast en wordt vooral toegepast op moderne en greeploze keukens. Daarnaast is het relatief duur in aanschaf.

Het belangrijkste aankoop argument: De Hi-tech uitstraling.

Fenix NTM werkbladen

Werkblad materiaal wat voorzien is van een Nanocoating. Leverbaar in extreem matte uitvoering, bladen worden toegepast op moderne en greeploze keukens, blad voelt erg prettig aan, licht zelf herstellend vermogen bij kleine krasjes, relatief duur in aanschaf.

Belangrijkste aankoop argument: Hi-tech uitstraling.

Granieten werkbladen

Graniet is een zuiver natuursteen, geeft een natuurlijke uitstraling aan de keuken, toepasbaar op iedere stijl keuken. Graniet is over het algemeen een praktisch materiaal en zeer geschikt voor keukenwerkbladen. Het materiaal is in veel verschillende prijsklassen leverbaar. Het heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Het belangrijkste aankoop argument: de natuurlijke uitstraling.

Graniet is leverbaar in 4 uitvoeringen:

– gepolijst = glimmend
– gezoet = matte uitvoering
– satinado = half-matte uitvoering
– gebrand = opgeruwde uitvoering

Composieten werkbladen

Composiet is een samengesteld steenmateriaal. Het is leverbaar in rustige uni-kleuren en natuurlijke designs, toepasbaar op iedere stijl keuken. Composiet is een praktisch materiaal en erg geschikt voor keukenwerkbladen. Het materiaal is in veel verschillende prijsklassen leverbaar. Het heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Belangrijkste aankoop argument: onderhoudsarm en leverbaar in rustige kleuren.

Leverbaar in 3 uitvoeringen:
– gepolijst = glimmend
– gezoet = matte uitvoering
– gebrand = opgeruwde uitvoering

Keramieken werkbladen

Keramiek werkbladen worden gemaakt van gebakken klei. De platen worden extreem hard geperst en op zeer hoge temperatuur gebakken. Keramiek is in veel kleuren te leveren en vooral als beton kleur het meest onderhoudsvriendelijke alternatief voor het echte beton. Het is toepasbaar op iedere stijl keuken. De prijs/kwaliteit is zeer goed.

Belangrijkste aankoop argument: mat stenen werkblad zonder onderhoud en geen vlekvorming.

Terrazzo werkbladen

Terrazzo werkbladen worden gemaakt op basis van beton. Bij de betonmortel worden steentjes graniet en marmer toegevoegd waardoor het blad de authentiek gestippelde uitstraling krijgt. Deze bladen staan vooral mooi op de landelijke keukens. Door de zuigende werking van het beton is er wel meer onderhoud nodig om het blad mooi te houden.

Betonnen werkbladen

Betonnen werkbladen geven een zeer robuuste uitstraling aan de keuken. De combinatie van een strakke keuken met een stoer en robuust blad geeft een stijlvol eindresultaat. Betonnen werkbladen worden vaak in dikke uitvoeringen geleverd. Beton is als werkblad materiaal niet erg geschikt. Het heeft een grote zuigende werking, is poreus en zeer vlekgevoelig. De bladen moeten regelmatig behandeld worden om vuil afstotend te zijn.

Roestvrijstalen werkbladen

Roestvrijstalen werkbladen geven een industriële of professionele “look” aan de keuken. Roestvrijstaal is een zeer hygiënisch product. Roestvrijstalen werkbladen zijn wel erg krasgevoelig. Het materiaal staat niet mooi op iedere keukenstijl. Rvs kan op verschillende manieren geborsteld worden zodat het blad gemakkelijker wordt in het onderhoud.

In het onderstaande overzicht heb ik voor u de belangrijkste kenmerken van de verschillende materialen gezet. Bedenk wat voor u de belangrijkste eigenschappen moeten zijn voor een keuken werkblad en kom zo tot het meest ideale werkblad voor uw keuken.

oude booyink keukens, werkbladen,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als MHK-keukenexpert zijn wij in de omgeving van o.a. Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Almelo, Borne, Ootmarsum, Denekamp en Losser uw adviseur voor een passend advies over keukens en keuken werkbladen.

Voor meer waardevolle tips & trends kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren, download ons E-book of bekijk onze inspirerende video’s.

Remodeling Tips!

With the help of our professional team of designers and contractors, anyone will be able to enhance the look of their home or office!