Hoe vergroot ik het gebruiksgemak van mijn keuken?

Hoe vergroot ik mijn gebruiksgemak?

Hoe vergroot ik het gebruiksgemak van mijn keuken?

Het vergroten van het gebruiksgemak van uw keuken kan op veel verschillende manieren. U kunt dit doen door inbouwapparatuur te kiezen met veel mogelijkheden, door kasten uit te voeren met handige interieur en ladesystemen en werkbladen die tegen een stootje kunnen en makkelijk te onderhouden zijn.

Keukenkasten

Het uitvoeren van keukenkasten met handige laden zorgen ervoor dat u niet meer laag bij de grond achter in een keukenkast moet kijken. De ladesystemen zijn volledig uittrekbaar en sluiten langzaam en geruisloos door het Slow-motion dempingsysteem. De laden kunnen worden voorzien van vakindelingen voor voorraad, bestek en pannen. U houdt de keuken hiermee overzichtelijk en opgeruimd. Hoekkasten kunnen worden voorzien van draaibodems. De halve carrousel en de hele carrousel kast zijn zeer geschikt voor pannen en schalen. Het nieuwste systeem is de ‘Le Mans’ draaiplateau. Deze plateaus komen zelfs helemaal uit de kast waardoor de kast nog overzichtelijker is en makkelijk schoon te houden aan de binnenzijde.

Met behulp van slimme inbouwapparatuur kan het gebruiksgemak van uw keuken ook vergroot worden. Zo zijn er ovens, combi-ovens en stoomovens met een kook&bak assistent. U voert het gerecht in dat u wilt bereiden en het apparaat stelt zich zelf volautomatisch in. Vaatwassers met ‘AUTO” programma’s zien zelf hoe vuil de vaat is en passen daar het programma op aan. Het gebruiksgemak van inbouwapparatuur kan ook worden vergroot door ze op een handige hoogte in te bouwen. Een koelkast op sta-hoogte is wel zo prettig. Ook ovens en stoomovens inbouw op zicht-hoogte zijn prettig bij de bereiding en het schoonmaken van het apparaat. Wist u dat zelfs de vaatwasser op sta-hoogte kan worden inbouwd. Tot slot zijn er ovens en stoom ovens die zichzelf kunnen reinigen. Na het bakken start u het reinigingsprogramma en de rest gaat vanzelf! Boilers en kokend waterkranen zorgen ervoor dat u direct warm of zelfs kokend water heeft.

Werkbladen

Het juiste keukenwerkblad materiaal kan ook het gebruiksgemak van uw keuken vergroten. Makkelijk te onderhouden werkbladen zijn graniet, composiet en keramiek. Bladen die niet vlekgevoelig zijn verbeteren aanmerkelijk het comfort. Een goed en makkelijk te onderhouden spoelbak vinden veel mensen ook belangrijk. Strakke haaks-gelaste spoelbakken zien er vaak erg strak uit, maar zijn zeer moeilijk schoon te houden. Ook tegelspoelbakken, granieten of composieten spoelbakken zijn lastiger schoon te houden. Als u een onderhoudsvriendelijk werkblad wilt, houd dan rekening met deze aspecten.

Als MHK-keukenexpert zijn wij in de omgeving van o.a.  Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Almelo, Borne, Ootmarsum, Denekamp en Losser uw adviseur voor een passend keukenadvies.

Voor meer waardevolle tips & trends kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren, download ons E-book of bekijk onze inspirerende video’s.

 

Remodeling Tips!

With the help of our professional team of designers and contractors, anyone will be able to enhance the look of their home or office!